Volg ons!

Sluiten

Spelt pasta salade met kip en gorgonzola

Ingrediënten
200 gram speltpasta
200 gram biologische kipfilet, in reepjes
80 gram Gorgonzola Dolce, in blokjes gesneden
50 á 80 gram verse gemengde salade
Klein trosje witte druiven, los geplukt
Handje vol ongezouten pecannoten, gehakt
Kleine rode ui, gesnipperd
Frisse groene appel, in blokjes

Ingrediënten frambozendressing
1 eetl dyon mosterd
2 eetl poeder suiker
1 eelt honing
3 dl witte wijn azijn
1,5 dl frambozen azijn
5 dl arachide olie
0,5 dl noten olie
150 gr frambozen
Zout en peper (uit de molen)

Gang:
Hoofdgerecht, Salade
Moeilijkheidsgraad:
Eenvoudig recept
Hoofdingrediënt:
Vlees
kaas / zuivelproduct
pasta
Recept voor:
4 personen

Bereiding:

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Voeg eventueel een paar druppels olijfolie toe.
  2. Stoom de kipreepjes ongeveer 8 minuten op 85 °C. Stomen is gezond, maar de kipreepjes kunnen ook kort gebakken worden in een beetje roomboter.
  3. Meng alle ingrediënten, behalve de pecannoten.
  4. Verdeel het mengsel over vier kommen en druppel er wat van de frambozendressing overheen.
  5. Bestrooi de salade tot slot met de gehakte pecannoten.

Dressing:
Voorbereiding
Frambozen wassen en 1 a 2 keer door snijden.

Bereidingswijze:
Voeg de mosterd,poeder suiker,honing,frambozen-witte wijn azijn bij elkaar doe dan de olie (noten en arachide) er bij ,breng hem op smaak met peper en zout. en als laatste de gesneden frambozen

Bereidingstips:
Gorgonzola Dolce is een smeerbare, zachte variant op de klassieke Gorgonzola. Deze kaas is ook te vervangen door een andere schimmelkaas of een eigen favoriete kaas.