Volg ons!

Sluiten

Lamsrug in mediterrane saus

Ingrediënten
1 kleine ui
5 olijven
8 cocktailtomaten
2 eetlepels olijfolie
¼ teentje knoflook, fijngehakt
1 takje rozemarijn, naalden, gehakt
1 takje tijm, blaadjes, gehakt
1 theelepel kappertjes
100 ml rode wijn
200 g lamsrug, zonder bot
1 theelepel zout
Peper

Gang:
Hoofdgerecht
Apparaat:
Stoomoven
Hoofdingrediënt:
Vlees
Vlees:
Lamsvlees
Recept voor:
2 tot 4 personen
Serveertemperatuur:
Warm

Bereiding:

  1. Snijd de ui in kleine blokjes. Snijd de olijven in schijfjes en de tomaten in vier stukken. Verhit de olijfolie in een pan. Doe de uiblokjes, de knoflook, de gehakte kruiden, de kappertjes, de olijven en tomaten erbij en fruit het geheel kort..
  2. Blus de massa met de rode wijn. Laat de alcohol verdampen.
  3. Bestrooi het vlees met zou en peper en doe het samen met de afgekoelde saus in de vacuumzak. Vacumeer het vlees ( instellingen zie onderaan )
  4. Bereid het vlees ( instellingen zie onderaan).
  5. Haal het vlees uit de vacuumzak en serveer het. Als bijgerecht is rijs ideaal.

Bereidingstips:

U kunt het vlees eventueel ook nog even kort aanbraden en dan met de saus serveren.