Volg ons!

Sluiten

Aspergesoep

Ingrediënten

250 gram witte asperges
1 liter gevogeltebouillon
Foelie, heel
35 gram boter
35 gram bloem
2 eidooiers
½ dl slagroom
2 x 10 gram roomboter
Nootmuskaat
Witte peper
Zeezout

Gang:
Soep / eenpansgerecht
Voorgerecht / klein gerecht
Apparaat:
Stoomoven
Hoofdingrediënt:
Groente
Recept voor:
4 tot 6 personen
Serveertemperatuur:
Warm

Bereiding:

  1. Schil de asperges rondom twee keer. Snijd de kopjes eraf en zet apart. Snijd de asperges in stukjes van twee á drie cm.
  2. Doe de bouillon in een pan met een paar stukjes foelie en de aspergestukjes. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten (stoomoven op 100 °C voor 25 minuten).
  3. Haak de asperges uit het kookvocht (verwijder de foelie) en pureer ze in de blender.
  4. Verhit in een pannetje op de kookplaat de boter en voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe. Even doorgaren, maar niet bruin laten worden. Schenk de bouillon erbij en klop met een garde tot er een mooie gladde soep is ontstaan. Doe hier de aspergepuree bij.
  5. Maak de soep af met de eidooiers, slagroom, boter (10 gr) en nootmuskaat.
  6. Snijd de aspergekopjes in de lengte doormidden en bak ze in de laatste 10 gram boter en bestrooi zuinig met wat peper en zout.
  7. Serveer de soep in voorverwarmde borden en leg de aspergekopjes als garnituur op de soep. U kunt er ook nog wat hamreepjes op leggen.

Bereidingstips:

U kunt de soep gemakkelijk warmhouden in de stoomoven op 90 °C zonder dat de room of eieren kunnen gaan schiften.