Volg ons!

Sluiten

Wildzwijnfilet met eekhoorntjesbrood en kastanjepuree

Ingrediënten

500 gram wildzwijnfilet
200 gram gekookte tamme kastanjes
150 gram roomboter
1 dl room
1 dl crema di balsamico
200 gram kruimige aardappelen
100 gram eekhoorntjesbrood
Neutrale olie
Truffelolie
Versgemalen peper en zeezout

Gang:
Hoofdgerecht
Apparaat:
Oven
Grill
Hoofdingrediënt:
Vlees
Wild / vederwild
Recept voor:
4 personen
Serveertemperatuur:
Warm

 

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook ze samen met de kastanjes.
  2. Als de aardappelen gaar zijn, stamp ze dan samen met de kastanjes tot een puree.
  3. Smelt de roomboter en voeg dit samen met de room toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de filets in vier gelijke medaillons en bestrijk ze met de neutrale olie.
  5. Verwarm de grillplaat of pan. Grill de medaillons vervolgens aan twee zijdes en maak er een ruitpatroon op.
  6. Leg de medaillons op het rooster van de bakoven met daaronder een bakplaat.
  7. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 100 °C. Steek de bratometer in de dikste medaillon en laat de kerntemperatuur 62 °C worden.
  8. Borstel het eekhoorntjesbrood schoon met een zacht borsteltje en snijd ze in plakjes van ongeveer ½ centimeter.
  9. Fruit ze licht aan in een koekenpan, besprenkel met een paar druppels truffelolie en breng op smaak met peper en zout.